NU är vi tillbaka i Stadsbibliotekets Hörsal

Tillgänglighet
P-platser finns normalt under Ängelholms Stadsbibliotek. I dagsläget går det tyvärr INTE att ta sig med hiss från garaget upp till biblioteket. Vi arbetar på att hitta en lösning.
I hörsalen finns hörslinga och plats för rullstol.

Stacks Image 66

Ordförandeskifte i Kultursällskapet


Kultursällskapet i Ängelholm har haft årsmöte på hotell Hus 57. Efter 34 år som ordförande avgick föreningens grundare och primus motor, Else Ekblom, och avtackades med tacktal, gåvor och musik av folkmusikanterna Ninni och Laif Carr med dottern Alma. Även maken Jan Ekblom, som varit en oumbärlig stöttepelare i alla år, uppmärksammades – Else har utsetts till hedersordförande och Jan till hedersledamot i föreningen.

– Så har jag nått en punkt i livet – eller kanske bara för ögonblicket? – då jag kan uppskjuta allt, åtminstone det mesta, till morgondagen. Ingenting brådskar, jo tomatplantorna och att njuta av den annalkande sommaren. Den värme som hela kvällen strömmade emot mig under Kultursällskapets årsmöte, och som har fortsatt strömma i många mejl, har jag inte känt mig värd. Men kanske är det dags att ta för sig – alltså gläder jag mig nu, säger Else Ekblom om hyllningarna i samband med ordförandeskiftet.

Till ny ordförande valde årsmötet Maria Wirén Widberg, Össjö, som nu får det ärofyllda och inspirerande uppdraget att leda verksamheten för föreningens cirka 1.300 medlemmar. Kultursällskapet bildades 1987-88 när det nya Stadsbiblioteket vid Stortorget stod klart, och har sedan dess bjudit ängelholmarna på kvalificerade föreläsningar, klassisk musik och spännande resor och utflykter.

Vill du bli medlem eller har du frågor - kontakta styrelsen@kultursallskapet.com eller sätt in 50 kr på vårt plusgiro 41 52 02 - 1.
Glöm inte att ange namn och adress, telefonnummer och e-postadress.

Biljetter

Förköpsbiljetter kommer finnas hos Killbergs bokhandel i Ängelholm och släpps i god tid innan höstens föreläsningar/konserter startar.
Förköpsavgift 15 kr. Det finns alltid biljetter aktuell dag från klockan 18 vid entrén.
Vid entrén gäller endast kontant betalning eller Swish: 123 514 73 84

Medlemmar i Kultursällskapet
Icke medlemmar
Skolungdom
Föreläsningar
80 kr
100 kr
Gratis
Konserter
160 kr (fr.o.m. i höst)
180 kr
(fr.o.m. i höst)
Gratis
Stacks Image 28

Installationen av Bertil Englerts HYLLNING TILL DAGGMASKEN, den 9/10-21 blev till en oväntad folkfest tack vare alla entusiastiska krafter.

Läs mer »

Påminnelse

om våra arrangemang, eller annan information, kan du få till din e-post. Fyll i formuläret nedan.
Får du inte våra påminnelser, trots att du anmält dig, hittar du dem antagligen i skräpposten. Hämta hem mejlet, tryck på inte skräppost, och du får meddelandena framgent.
Fyll i epost, förnamn och efternamn så får du påminnelse om våra evenemang
* måste ifyllas

Du kan uppdatera/ändra dina uppgifter eller avsluta din prenumeration på länkar i påminnelsemejlen.
Stacks Image 38