OBS! Konserterna äger i höst och i vår rum klockan 19:00 i Jarl Kulle-salen i Ängelholms gymnasium, Rönneskolan, medan Stadsbiblioteket byggs om. När detta program skrivs tillåts endast en publik om 50 personer. Salen rymmer 550 – således inga problem att hålla avstånd. Karta »

Onsdag 9 september

Camerata Nordica

Stacks Image 180
Camerata Nordica är Kalmar läns professionella kammarorkester. Den håller internationell toppkvalitet och räknas som en av Europas främsta inom sin genre. Utan dirigent får orkestern en speciell energi och ett samspel som ger den stående ensemblen dess identitet.
Vid denna, terminens första konsert, gästas vi av en till antalet pga Corona reducerad ensemble. Med Colin Scobie, violin och Manuel Vioque-Judde, viola som ledare och solister framförs verk för 6-8 stråkar.

Kvällens program innehåller bl.a.:
P. Tchajkovskij: Sextet ”Souvenir de Florence"
och Felix Mendelssohn: Stråkoktett i E-dur

Onsdag 30 september INSTÄLLT

Flöjt och harpa

Stacks Image 296
Konserten den 30/9 är INSTÄLLD
De medverkande musikerna har gett återbud.
Inlösande av köpta biljetter kan göras hos Killbergs Akademibokhandeln i Ängelholm t.o.m. 30/9 mot uppvisande av biljetten.

Det kommer också finnas möjlighet att lösa in biljetter, i samband med konserten den 21 oktober, i biljettkassan vid entrén till Jarl Kulle-scenen.

Onsdag 21 oktober

Duo Winiarski/Carron

Stacks Image 282
Denna duo vann 2019 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande. De två unga och skickliga musikerna Kristina Winiarski, cello (f. 1994) och Pontus Carron piano (f. 1993) började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har erhållit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Frimurarorden, och vann 2017 tillsammans andra pris i tävlingen “Swedish International Duo Competition”. Båda är mycket aktiva som kammarmusiker och har med sin duo gett konserter i bl.a. Konserthuset i Stockholm, Classeek Winter Festival i Genève och i Uppsala Konsert och Kongress.


Kvällens program innehåller bl.a. :
D. Wirén: Suite Miniature, op. 8b och S. Rachmaninov: Cellosonat, op. 19

Onsdag 11 november

Camerata Nordicas Kammarensemble

Stacks Image 268
Camerata Nordicas Kammarensemble är en ensemble ur Camerata Nordica. I kammarmusikrepertoaren finns det musik skriven för något udda besättningar, som man genom en konstellation som denna kan ge arrangörer och publik möjlighet att möta. Därför är vi glada att vid kvällens konsert kunna presentera musik av Brahms och Dvorak för sex stråkmusiker, inte tidigare framförd i Ängelholm.

Kvällens program:
J. Brahms: Stråksextett nr 2, G-dur, op 36
och A. Dvorak: Stråksextett A-dur, op 48

INSTÄLLT

Jan Lundgren, piano
Kammarjazz

Stacks Image 254
Till årets sista konsert har vi bjudit in jazzpianisten Jan Lundgren. Han är en av Sveriges mest hyllade pianister och har fått stor uppmärksamhet internationellt. Kombinationen av nordisk folkton och jazzens improvisationer liksom klassiska influenser är signifikant för honom, Lundgren är också ständigt på väg att utforska nya musikaliska världar. Vid denna konsert tar han oss med på en intressant musikalisk resa.
Konserterna äger rum i Jarl Kulle-salen, Rönnegymnasiet, Skolgatan 8, Ängelholm
Biljetter
kan förköpas hos Killbergs bokhandel i Ängelholm. Förköpsavgift 15 kr. Så länge begränsningen till 50 personer gäller har Killbergs samtliga biljetter till salu. Överblivna biljetter säljes aktuell dag från klockan 18 vid entrén till Jarl Kulle-salen. Vid entrén gäller endast kontant betalning eller Swish: 123 514 73 84.
Biljettpris:
Medlemmar 140 kr    icke-medlemmar 160 kr    skolungdom gratis
Tillgänglighet P-platser finns på parkeringsplats intill Rönneskolan och vid Parkskolan. Konsertsalen ligger i markplanet. Hörslinga finns och plats för rullstol. Styrelseledamot assisterar vid behov.
Är du medlem och vill ha påminnelse till din epost om våra evenemang eller information om programändringar m.m Klicka »
Stacks Image 94