Konserterna äger rum kl 19.00 i hörsalen på Ängelholms Stadsbibliotek.

VIKTIGT MEDDELANDE

Konserten med Höör Barock den 14 december flyttas till tisdagen den 20 december på grund av händelser utanför vår kontroll.
Vi beklagar verkligen detta men hoppas att så många som möjligt kan ta en paus i julstöket för att få uppleva barockmusik av högsta klass.
Höör Barock har länge stått på vår önskelista och med de superlativer vi kunnat läsa efter deras skivsläpp och senaste konserter hoppas vi verkligen att vi, trots flytten, ska kunna fylla hörsalen på Stadsbiblioteket.

Har nu någon hunnit förköpa biljett och INTE kan gå den 20:e december ombeds ni skicka en rad till denna
E-POST.


ONSDAG 21 SEPTEMBER

Hans Pålsson, piano & Göran Söllscher, gitarr

Stacks Image 404
Mästarmöte när Hans Pålsson & Göran Söllscher återförenas på scen.
Få är så aktade i svensk konstmusik som dessa båda musiker tillika professorskollegor vid Musikhögskolan i Malmö. Det är extra spännande att nu få höra dem spela tillsammans i turnén Aerial roots – ett unikt samspel där gitarr och piano klingar sida vid sida och var för sig. Vi har, under årens lopp, kunnat glädja oss åt ett flertal besök av dessa musiker, men då var för sig och de behöver nog ingen utförligare presentation.
Deras program denna kväll innehåller musik som spänner över flera tidsepoker med tonsättarnamn som J. S. Bach, L. Boccherini, L. van Beethoven, och Manuel Maria Ponce till nyare tongångar av Daniel Börtz. Dessutom får vi höra ett specialkomponerat stycke för denna duo, Aerial roots, av Ylva Fred, som 2019 tilldelades Sten Bromans tonsättarstipendium.

ONSDAG 12 OKTOBER

Amatis Pianotrio

Stacks Image 406
Amatis Piano Trio bildades 2014 av den tyska violinisten Lea Hausmann, den engelske cellisten Samuel Shepherd och den holländsk-kinesiske pianisten Mengjie Han.
Bara några veckor efter starten vann trion publikpriset vid Grachtenfestival-Concours i Amsterdam och första pris vid Internationella Parkhouse Award i Wigmore Hall. Under åren 2016-2018 utsågs trion till BBC New Generations Artists.
Trion har tilldelats några av de mest prestigefyllda musikpriserna från hela världen, inklusive Kersjespris i Nederländerna och Borletti-Buitoni Trust Fellowship-priset.
Under pandemin ombildades trion och som ny pianist anslöt Andrei Gologan (Rumänien). I denna nya sättning framför trion, under sin Sverige-turné, ett spännande program som sträcker sig från slutet av 1700-talet till nutid med uppmärksammade svenska tonsättaren Andrea Tarrodis Moorlands som mittpunkt.
Ludwig van Beethoven: Pianotrio nr 4 Bb-dur opus 11 - "Gassenhauer"

Andrea Tarrodi: Moorlands

Felix Mendelssohn: Pianotrio nr 1 d-moll opus 49

ONSDAG 16 NOVEMBER

Ung & Lovande finalisterna
Duo Julia & Theo

Stacks Image 408
Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken.” – Juryns motivering

Vinnare av 2021 års final av
Ung & Lovande blev Theo Hillborg, saxofon och Julia Isaksson, piano. De träffade varandra 2017 under studietiden vid Royal Academy of Music i London. Under sin tid där har Julia & Theo haft lektioner för bland annat Kathryn Stott, Bengt Forsberg och Simon Haram. Duon har redan utvecklat en stor repertoar och framträtt både i Storbritannien och i Sverige. I repertoaren strävar de efter att tänka utanför givna ramar och blandar gärna genrer som folkmusik, jazz, klassisk musik och modern konstmusik.

En spännande konserter utlovas med dessa unga, skickliga musiker.

Alessandro Marcello: Adagio och Presto
Takashi Yoshimatsu: Fuzzy Bird Sonata
Jean Sibelius: Norden
Magnus Lindgren: Beställningsverk

TISDAG 20 DECEMBER - NYTT DATUM OBS!!

Höör Barock Ensemble

Stacks Image 410
Treasure
Prisbelönta Höör Barock Ensemble bjuder på musikaliska skatter. Temperamentsfull, svängig, sprudlande, vacker, vemodig barockmusik som är framgrävd ur svenska källor. Musiken kommer framför allt från musiksamlingar i Lund och kompositörerna heter Vivaldi, Sammartini, Torelli och så vår svenske Johan Helmich Roman vars verk Golovinmusiken Höör Barock Ensemble spelade in på skiva och vann en Grammis för, år 2020!
Ensemblen har sin bas i Höör och samlar några av Öresundsregionens mest initierade barockspecialister och man spelar på tidstrogna instrument.

Med superlativer som "Ensemblen förenar virtuositet med känslighet och känslighet med robusthet. Det spritter av liv och vilja" från konsertrecensioner i medierna kan vi se fram emot en härlig kväll i barockens tecken.

Är du medlem och vill ha påminnelse till din epost om våra evenemang eller information om programändringar m.m Klicka »

Stacks Image 94