Av Covid19-skäl kan vi inte genomföra verksamheten
i januari och februari så som planerat. Se nedan.

Konserterna äger rum kl 19:00 —Jarl Kulle-scenen, Rönneskolan, Ängelholm
Jarl Kulle-scenen är just nu Kultursällskapets hemvist medan Stadsbiblioteket byggs om. När detta program skrivs avråder Folkhälsomyndigheten från all sådan verksamhet som vår, och kanske tvingas vi ställa in.
För närvarande säljs förköpsbiljetter hos Killbergs först en vecka före konserterna.

Onsdag 27 januari (INSTÄLLT)

Vi tvingas att för tredje gången flytta fram denna konsert till ett ännu obestämt datum.

Flöjt och harpa

Stacks Image 180
Årets första konsert bjuder på flöjtisten Johan Skeppstedt Andersson och harpisten Delphine Constantin Reznik, en duo som blev mycket uppmärksammad under Båstad Kammarmusikfestival 2019 för ovanligt engagerande och spännande musikskapande.
Johan är sedan 2007 soloflöjtist i Helsingborgs Symfoniorkester, men framträder ofta som kammarmusiker och solist. Han har gästspelat i de flesta av Sveriges symfoniorkestrar.
Delphine från Paris är sedan 2008 soloharpist i Norrköpings symfoni­orkester och har också framträtt som solist med orkestrar runt om i Europa. Hennes spel beskrivs som fullödigt och varmt, med stor musikalitet och bländande teknik.

Ur kvällens program
Franska toner” får vi bland annat lyssna till musik av
Camille Saint-Saëns, André Jolivet och Jean-Michel Damase

Onsdag 10 februari (INSTÄLLT)

Denna konsert tvingas vi dessvärre att ställa in.

Göran Söllscher, gitarr & Hans Pålsson, piano

Stacks Image 296
Två giganter inom den svenska konstmusiken, tillika två professorskollegor vid Musikhögskolan i Malmö, gästar oss denna kväll. Både Hans Pålsson och Göran Söllscher har ett flertal gånger lyckliggjort Ängelholms­publiken och behöver nog ingen utförligare presentation.
Nu strålar de samman i ett unikt samarbete där gitarren och pianot klingar sida vid sida och var för sig.

Programmet sträcker sig från J. S. Bach, via Boccherini, Beethoven och Manuel María Ponce, till nyare tongångar av Daniel Börtz och ett rykande färskt uruppförande av Ylva Fred, som 2019 tilldelades Sten Bromans Tonsättarstipendium.

Onsdag 10 mars

Amatis Piano Trio

Stacks Image 282
Amatis Piano Trio bildades 2014 av den tyska violinisten Lea Hausmann, den engelske cellisten Samuel Shepherd och den holländsk-kinesiske pianisten Mengjie Han.
Bara några veckor efter att trion bildats vann de publikpriset vid Grachten-festival-tävlingen i Amsterdam och första pris vid International Parkhouse Award i Wigmore Hall, London. De utsågs till BBC New Generation Artists 2016-2018 och har sedan dess konserterat i ledande europeiska konserthus som bl.a. Elbphilharmonie i Hamburg och Philhamonie de Paris samt i Kanada.
Trion framför ett spännande program som spänner från slutet på 1700-talet till nutid, med den uppmärksammade svenska tonsättaren Andrea Tarrodi som mittpunkt.
Joseph Haydn
Trio i C-dur Hob.XV:27
Andrea Tarrodi
Moorlands
Johannes Brahms
Pianotrio nr. 2 op. 87

Onsdag 14 april

Johannes Rostamo, cello

Stacks Image 268
Vårens sista konsert bjuder på en solocellist med två celli. Johannes Rostamo tar oss med på en resa genom musikens och instrumentets historia med verk från 1600-talet fram till idag. Resan börjar med ett av de allra första verken skrivna för solocello av Domenico Gabrielli, för att sedan bjuda på musik från varje följande sekel med mästerverk av J S Bach, Sibelius och Britten till helt nyskriven musik av det unga svenska stjärnskottet Jacob Mühlrad (f. 1991).
Johannes inleder på en barockcello med tidstrogna sensträngar, för att under konsertens gång byta till ett av de finaste kvarvarande instrumenten i världen, byggt av Antonio Stradivari 1698.
Johannes Rostamo är solocellist i Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Vid sidan av detta är han gästande solocellist i flera betydande europeiska orkestrar. Han är därtill en passionerad kammarmusiker och regelbunden gäst vid en rad stora festivaler.

Är du medlem och vill ha påminnelse till din epost om våra evenemang eller information om programändringar m.m Klicka »
Stacks Image 94