Här listar vi vårens konserter. Du når informationen med ett klick på respektive datum. Alla konserterna börjar kl. 18.30. HÄR finns information om biljetter.

 


ONSDAG 24 JANUARI

Iveri Kekenadze Gustafsson och Albert Dahllöf, fyrhändigt piano

Stacks Image 624

Fransk pianomusik för fyra händer


Årets första konsert blir ett färgstarkt firande av fransk pianomusik där diplomanderna Iveri Kekenadze Gustafsson och Albert Dahllöf möts i en ovanlig repertoar för fyrhändigt piano. Iveri Kekenadze Gustafsson, med kandidatexamen i klassiskt piano vid Tbilisis Statliga Konservatorium, Georgien, är sedan 2020 hemmahörande i Malmö där han studerat för Francisca Skoogh vid master- och diplomprogrammen vid Musikhögskolan. Albert Dahllöf påbörjade sina studier redan som 17-åring vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Efter fortsatta studier på Edsbergs slott och i Norge började Albert 2022 diplomprogrammet för Francisca Skoogh vid Musikhögskolan i Malmö.
Dessa båda pianister bjuder på fransk musik med fokus på fyra av den franska musikens stora kompositörer: Camille Saint-Saëns, Claude Debussy, Francis Poulenc och Maurice Ravel.

Ur konsertprogrammet
Claude Debussy:
Petite Suite för fyrhändigt piano
Maurice Ravel:
ur Rapsodie espagnole för piano fyra händer
Camille Saint-Saëns:
Danse macabre op 40
Maurice Ravel:
Introduction et Allegro
Claude Debussy:
ur Preludes, Bok 1
Francis Poulenc:
Sonat för piano fyra händer
Camille Saint-Saëns:
Djurens karneval - bearbetning för fyra händer

 

ONSDAG 14 FEBRUARI

Specialkurseleverna vid Kulturskolan i Ängelholm

Stacks Image 627
Kulturskolans Specialkurs består av elever som har prov- spelat/-sjungit för att få sin plats och ungdomarna har musik som specialintresse. Eleverna har jobbat med barockepoken under hösten 2023 och detta arbete förs fram i denna konsert.
Det bjuds på musik av bland andra Tomaso Albinoni, Jean-Philippe Rameau, Johann Sebastian Bach med flera. Många kända kompositörer och många kända verk kommer på programmet denna kväll. Detta blir en kväll i ungdomens tecken och vi är glada att konstmusiken lever vidare i nya generationer.

 

ONSDAG 13 MARS

OBS!! NY KONSERTLOKAL!!!
Nyhemsskolans aula

Nordic Percussion Group

Stacks Image 408

Reactions


De fyra musikerna i denna virtuosa slagverksgrupp, Johan Bridger, Morten Friis, David Hildebrandt och Patrick Raab, är alla av världsklass och arbetar som musiker, tonsättare och eftertraktade pedagoger runt om i världen. I detta möte får vi uppleva en unik visuell och musikalisk konsert. Ensemblen presenterar ett spännande och mångfacetterat program med fokus på det melodiska slagverket.


Konsertprogram
Per Andreasson:
Tinplay
Steve Reich:
Mallet Quartet
John Adams:
Short Ride in a Fast Machine
Dmitrij Sjostakovitj:
Concertino a-moll för två pianon op 94 (arr. Johan Bridger)
Efter paus bjuds vi på en Surprise!!!

 

ONSDAG 10 april

Alva Holm, konsertens violinist, har tvingats ge återbud till konserten på grund armskada.

Andreas Brantelid Trio

Andreas Brantelid, cello, Mathias Kjøller, klarinett och Christian Ihle Hadland, piano.
Stacks Image 714
Stacks Image 682
Stacks Image 684


Andreas Brantelid är en svensk-dansk cellist, uppvuxen i Köpenhamn. Han tillhör Skandinaviens främsta cellister. Redan som elva-åring hade han sitt första soloframträdande och har sedan dess vunnit flera priser och utmärkelser. Från år 2022 innehar han en gästprofessur vid Sibeliusakademin i Helsingfors. Andreas Brantelid har vid ett flertal tillfällen gästas oss i Ängelholm och gett oss minnesvärda konserter.
I denna konsert bildar han trio tillsammans med klarinettisten Mathias Kjøller och pianisten Christian Ihle Hadland.

Mathias Kjøller började spela klarinett vid tio års ålder. 2004 antogs han till Det Jyske Musikkonservatorium, och tre år senare fick han tjänsten som förste klarinettist i Aarhus Symfoniorkester.

Christian Ihle Hadlands känsliga, eleganta och personliga spelstil har fört honom till några av världens mest prestigefyllda scener. Hans spel har också glatt oss här i Ängelholm vid hans tidigare besök. 2011 blev Christian internationellt uppmärksammad då han utsågs till BBC New Generation Artist.

Kvällens program
William Seymer
Svit för klarinett och piano op 8
Ludwig van Beethoven
Trio B-dur op 11 ”Gassenhauer”.
Wilhelm Stenhammar
Tre fantasier op 11 för piano solo.
Johannes Brahms
Klarinettrio a-moll op 114

Är du medlem och vill ha påminnelse till din epost om våra evenemang eller information om programändringar m.m Klicka »

Stacks Image 94
Stacks Image 600